Detalii despre incendiul din 30 august
Social 2 septembrie 2022, 18:03 | 442

Detalii noi în cazul incendiului devastator de pe strada Columna din capitală, produs în noaptea de 30 august. Salvatorii au trei ipoteze privind motivele izbucnirii focului. Potrivit șefului IGSU, Alexandru Oprea, „exista pericolul ca jumătate din cartier să fie mistuit de flăcări”.

Șeful IGSU, Alexandru Oprea, a explicat că salvatorii au ajuns la fața locului în șase minute. Întreaga garnizoană Chișinău a fost mobilizată în timp record.

ALEXANDRU OPREA, șeful IGSU: "IGSU nu lucrează după emoții sau impresiile cuiva. Noi nu facem altceva decât să aplicăm legea și protocoalele în vigoare, respectiv, vreau să menționez că apelul de urgență a ajuns la centrul la ora 21:09 minute, iar primul echipaj a ajuns la fața locului peste șase minute. De la o intervenție s-au deplasat la alta. Primul lucru care a fost realizat a fost evitarea propagării flăcărilor către alte clădiri care erau învecinate. Acesta era pericolul cel mai mare și a fost evitat."

Urmare a cercetărilor efectuate de Laboratorul Experimental Antiincendiar, au fost extrase trei versiuni ale incendiului.

ALEXANDRU OPREA, șeful IGSU: "Prima versiune este un circuit în tabloul de distribuție al energiei electrice ca și consecință a pătrunderii apei pluviale. A doua versiune cu care operează colegii mei sunt termogeneratoare care se aflau în încăperea din vecinătate, erau trei termogeneratoare. Și a treia versiune care tot nu este exclusă este fulgerul, trăsnetul, ca și efect având în vedere că în acea zi au fost înregistrate ploi cu descărcări electrice."

Pe 30 august, în jurul orei 21:00, acoperișul Asociației nevăzătorilor din municipiul Chișinău de pe strada Columna 101 a luat foc. Au ars 600 de metri pătrați de acoperiș. Pentru stingerea incendiului, la fața locului au fost antrenate 21 de echipaje de intervenție cu 72 salvatori și pompieri. Victime nu au fost raportate.

Opinia ta contează. Comentează!