Jurnalul orei 15, 8 Februarie
Jurnalul orei 15:00 8 februarie 2024, 16:13 | 517

Prezentat de Călin Jucovschi

Fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a părăsit Statul Israel pe 1 februarie curent. Despre acest lucru a anunțat ieri șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, la postul nostru de televiziune. Oficialul a precizat că nu se cunoaște, deocamdată, unde și cu ce a plecat Șor. „Autoritățile din Israel nu au comunicat aceste informații”, a subliniat Viorel Țentiu în cadrul emisiunii „Secretele puterii”.

Peste 38 de milioane de lei ar fi cheltuit primăria municipiului Chișinău în anul 2023 pentru concerte, festivaluri, manifestații cultural-artistice și promovarea valorilor culturale peste hotare. Postul nostru de televiziune a făcut o solicitare oficială de informații către responsabilii de la primărie în care am întrebat care au fost alocările preconizate și cheltuielile exacte pentru fiecare eveniment în parte. Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural ne-a răspuns doar că evenimentele au fost organizate „conform mijloacelor bugetare planificate”, fără a ne prezenta cheltuielile efective și ne-a direcționat pe site-ul primăriei, unde am putut consulta doar alocările financiare programate.

Federația Rusă ar trebui să deschidă o singură secție de votare în Republica Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din martie curent. Aceasta poate fi deschisă exclusiv pe teritoriul Ambasadei de la Chișinău. Precizările au fost făcute pentru Jurnal TV de Tatiana Barac, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie