Ambasadorii de la Moscova, convocați
Externe 22 martie 2018, 08:50 | 1820

Autoritățile ruse i-au convocat pe ambasadorii străini acreditați în această țară, pentru a-și prezenta poziția privind otrăvirea fostului agent rus și a fiicei acestuia, în Marea Britanie. Rusia a exprimat îndoieli privind acuzaţiile Londrei, sugerând că autorităţile britanice ar fi înscenat acest atac.

În replică, ambasada britanică la Moscova a acuzat Rusia că în loc să dea explicaţii, aceasta continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze.

Mai mulţi reprezentanţi oficiali ai statelor străine în Federația Rusă s-au întâlnit cu responsabilii și experţii departamentului pentru neproliferare şi control al armamentului, din cadrul Ministerul rus de Externe.

Subiectul principal s-a axat pe situaţia din jurul acuzaţiilor formulate de Marea Britanie la adresa Rusiei, privind utilizarea unui agent neurotoxic.

Otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia a provocat o criză gravă în relaţiile Londrei cu Moscova şi a fost urmată de o serie de măsuri punitive, inclusiv expulzarea a 23 de diplomați de pe teritoriul britanic.

Rusia, care îşi susține nevinovăţia, a anunțat măsuri reciproce.

Deciziile Angliei sunt susținute la Washington, Paris și Berlin, unde se declară că responsabilitatea Rusiei în acest atac este singura explicaţie plauzibilă. Moscovei i se cere să răspundă la toate întrebările în legătură cu acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!