Andrei Năstase cere Procuraturii anchetarea lui Plahotniuc petru îmbogățire ilicită
Politic 13 septembrie 2019, 00:01 | 2315

Vicepremierul Andrei Năstase îi solicită procurorului general interimar Dumitru Robu să inițieze o anchetă penală pe numele fostului șef al PD Vladimir Plahotniuc pe faptul îmbogățirii ilicite. Năstase consideră că trebuie să fie cercetate penal și unele persoane din anturajul său, funcționari din fosta guvernare.

Solicitarea lui Andrei Năstase se bazează pe o sesizare, care a parvenit pe 30 august în adresa Inspectoratului Național de Investigații, „asupra cazului de îmbogățire ilicită, sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către Vladimir Plahotniuc”.

Totodată, ministrul de Interne consideră că trebuie să fie cercetați și deputații, membrii guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și judecători și alți funcționari de nivel superior, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale Emil Gaitur ne-a declarat că demersul lui Andrei Năstase a fost înregistrat. Deoarece se află de mult timp în afara ariei de acoperire, Vladimir Plahotniuc nu răspunde la apeluri telefonice pentru a comenta subiectele ce îl vizează direct. 

Opinia ta contează. Comentează!