Cei doi luptători K1 acuzați de omorul unui tânăr în fața unui club de noapte au fost ACHITAȚI
Justiţie 26 iunie 2020, 21:03 | 6565

Cei doi luptători K1, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru, acuzați de moartea lui Serghei Bejenari, au fost achitați.

Mihai Pârgaru a fost achitat în totalitate, iar Aurel Ignat - parțial. Ignat a fost recunoscut vinovat pentru huliganism și i-a fost aplicată o amendă de 500 de mii de lei, deși procurorii au cerut 15 ani de închisoare pentru fiecare inculpat. Hotărârea a fost luată astăzi de judecătoarea Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Pronunțarea sentinței s-a făcut cu ușa închisă - jurnaliștilor le-a fost îngrădit accesul în sediul instanței. Ofițerul de la pază ne-a comunicat că există o dispoziție de la președintele instanței, prin care autorizarea se face doar părților pe dosar anunțate de judecătorul care examinează cazul. Această măsură a fost luată după ce în instituție au fost confirmate 4 cazuri de Covid-19. După 30 de minute de insistențe, paza ne-a anunțat că putem intra dacă avem un act de identitate la noi, doar că sentința deja fusese pronunțată. Acuzatorul de stat, Angela Pleșca, afirmă că sentința este ilegală și va fi contestată în instanța ierarhic superioară. 

Avocatul lui ne-a spus că acestuia i-a fost aplicată o amendă de 500 de mii de lei.

Mihai Pârgaru nu a fost prezent la pronunțare. El a fost reprezentat de avocata sa, Mariana Harabagiu, care ne-a spus că cel pe care l-a apărat în instanță, a fost achitat în totalitate.

Precizăm că bătaia a avut loc în luna mai 2018, în parcarea unui centru comercial, când inculpații, împreună cu un alt tânăr, Eugen Deliu, l-au bătut crunt pe Serghei Bejenari, care a decedat peste câteva zile la spital. Atunci, Aurel Ignat și Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunțat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor antreprenori din Chișinău, a dispărut și este dat în urmărire internațională. Ei sunt învinuiți de ”huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul unui om”. Dosarul pe numele lui Eugen Deliu este examinat într-o procedură separată. 

Opinia ta contează. Comentează!