Șase angajați ASP au fost reținuți
Justiţie 28 martie 2023, 20:13 | 900

Șase angajați ai Agenției Servicii Publice din oficiile Bălți și Chișinău au fost reținuți pentru colectarea ilegală a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere. Sumele pretinse ajungeau și la 1200 de euro. Un angajat al Agenției Servicii Publice din Chișinău a fost prins în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova. Potrivit anchetei, zeci de mii de euro colectate lunar erau transmise unor responsabili de la Chișinău.

În dimineața zilei de marți ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins cu percheziții în oficiile Secției înmatricularea transportului și calificarea conducătorilor auto din Bălți. Au fost descinderi în automobilele și domiciliile angajaților suspectați de fraudarea examenelor pentru obținerea permiselor de conducere în schimbul unor mijloace financiare ilicite.

COMUNICATUL CENTRULUI NAȚIONAL ANTICORUPȚIE: "În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, 30 de mii de euro, 20 de mii de lei, telefoane mobile și arme de foc, deținute ilegal. Șase persoane au fost reținute. Responsabilul ASP Chișinău a fost prins în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova. În automobilul acestuia au fost găsite 13 000 de euro."

Se arată în comunicatul CNA, care publică imagini video și înregistrări audio cu transmiterea banilor reprezentantului Agenției Servicii Publice din Chișinău, implicat în schema de corupție pentru eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere.

Potrivit CNA sumele pretinse pentru un permis variau între 400 și o mie 200 de euro. Potrivit probatoriului, cele șase persoane ar fi acționat coordonat, iar lunar sumele colectate doar din zona de nord a Republicii Moldova ajungeau la 20 000 de euro – bani care erau transmiși unor responsabili de la Chișinău pentru acoperirea faptelor ilegale.

Opinia ta contează. Comentează!