Cum alegi corect un credit ipotecar
Advertorial 20 noiembrie 2021, 20:38 | 2626

Fiecare familie visează la o locuință proprie și nu sunt întotdeauna suficiente resurse pentru aceasta, iar creditul ipotecar este un instrument bancar util pentru a realiza acest vis. Pe piața financiară găsim o multitudine de oferte. Cum alegem corect un împrumut, ne spune Anastasia Gonța, Expert Servicii Bancare la ProCredit Bank.

Avem mereu de unde alege, locuințele pot fi închiriate, dar este necesar de achitat chiria. Ce este mai convenabil să plătești rata creditului pentru locuinta proprie sau să plătești chiria? Spre exemplu costul unei locuințe constituie 600.000 de lei. Rata lunara a creditului, pe o perioada de 20 de ani va fi aproximativ 5000 lei. Prețul chiriei variază între 4.000 și 6.000 lei. Prin contractarea unui credit ipotecar, plătiți pentru casa proprie. După prezentarea actelor solicitate, banca revine cu o decizie în termen de 3 zile.

Pe piața din Republica Moldova veți întâlni multe oferte de creditare cu dobânzi atractive, la care consumatorii reacționează. Este important ca telespectatorii să acorde atenție ratei efective a dobânzii.

Rata efectivă a dobânzii include toate plățile principale, spre exemplu: rata nominală a creditului, comision de acordare, comisionul pentru examinarea cererii de împrumut sau comisionul de administrare lunară și altele, determinându-se astfel costul real al creditului, care va fi achitat de către consumator. ProCredit Bank oferă dobânda nominala pentru creditul ipotecar de 7.75% și 0.5% comision pentru acordare. Rata efectivă este în jur de 8% ceia ce nu diferă foarte mult de rata nominală.

Regula principală: nu credeti în ofertele prea mici. O rată a dobânzii scăzută sau zero este de obicei o modalitate de a ascunde o ofertă neavantajoasa. Citiți întotdeauna cu atenție contractul înainte de a solicita un credit.

ProCredit Bank activează pe piața bancară de 14 ani. Banca a reușit să își câștige reputația de partener transparent și loial. Apelând la angajații băncii aveți posibilitatea de a obține un împrumut în condiții favorabile pentru Dvs.

https://www.procreditbank.md

Opinia ta contează. Comentează!