Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, și-a depus cererea de demisie
Justiţie 4 iulie 2022, 19:38 | 859

Șeful adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, Igor Zglavuță, și-a anunțat astăzi demisia. Într-un mesaj publicat pe facebook, Igor Zglavuță precizează că pleacă din propria inițiativă. ”Orice are un început și un sfârșit”, scrie ofițerul.

IGOR ZGALVUȚĂ, șef adjunct al INI: "Las în urmă 25 de ani dedicați structurilor de forță, ani în care mi-am dat toată abnegația pentru a lupta cu criminalitatea și a spori siguranța oamenilor în propria casă și țară. M-am străduit să fiu un exemplu de conduită și de responsabilitate pentru colegii mei."

În același mesaj, Igor Zglavuță afirmă că și-a îndeplinit îndatoririle cu cinste, integritate și onestitate. El le-a mulțumit colegilor pentru devotamentul, pe care îl manifestă în combaterea criminalității din Republicii Moldova.

Igor Zglavuță s-a remarcat în spațiul public după ce a intervenit în salvarea a trei copii, în noiembrie 2020, după ce un bărbat beat şi-a ameninţat fosta soţie că îi va ucide. În timpul operațiunii, ofițerul a fost rănit și transportat la spital. Un alt caz răsunător, în care Zglavuță a intervenit, a avut loc la Holercani. El a participat la reținerea unui tânăr de 27 de ani care, la începutul lunii martie 2021, a împușcat cu sânge rece două minore, una dintre care a murit.

Opinia ta contează. Comentează!