Parlamentul a votat pentru o nouă componență a Consiliului Audiovizualului și pentru un nou director al TRM
Politic 3 decembrie 2021, 15:33 | 717

Numiri importante pe segmentul audiovizual! Parlamentul a aprobat astăzi noua componență a Consiliului Audiovizualului și noul director al companiei „Teleradio-Moldova”. Cei șapte membri ai Consiliului Audiovizualului și Vlad Țurcanu, noul director al TRM, au fost învestiți în funcții pentru un mandat de șapte ani. Procedura parlamentară a fost parcursă, de data aceasta, fără polemici între putere și opoziție.

Trei dintre candidați la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului au fost propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției. Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de PAS, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco. Ruslan Mihalevschi a fost propus de președintele Republicii Moldova, iar Liliana Vițu-Eșanu – de Guvern. Organizațiile societății civile i-au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului pe Ana Gonța și Eugeniu Râbca. Toți cei șapte membri ai CA au fost aprobați cu o largă majoritate a PAS și a opoziției comunisto-socialiste. Ulterior, jurnalistul Vlad Ţurcanu a fost numit de Parlament în funcția de director general al Companiei Publice „Teleradio-Moldova”. În favoarea sa au votat 57 de deputați de la PAS, dar și socialista Adela Răileanu. După votul de învestire, Vlad Țurcanu a scris într-un mesaj că ”toți actorii politici vor avea, la radio-televiziunea publică o reprezentare corectă, iar practicile părtinitoare din dealul Schinoasei vor înceta, făcând loc unor standarde profesionale recunoscute în lumea civilizată”. Tot astăzi și Comsia Electorală Centrală s-a ales cu un membru nou. Este vorba de Teodora Vanghelii care a fost propusă în funcție de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și a fost susținută cu votul a 53 de deputați PAS și 30 din partea blocului comuniștilor și socialiștilor. Și această candidatură a fost acceptată fără întrebări.

Anterior, cinci membri ai CEC au fost numiți la propunerea PAS, iar alți doi - la propunerea comuniștilor și socialiștilor.

Opinia ta contează. Comentează!