Republica Moldova va primi 600 de milioane de euro, a anunțat astăzi Comisia Europeană
Economic 2 iunie 2021, 20:06 | 1773

Comisia Europeană a anunțat un plan de redresare economică pentru Moldova, care stabilește, pentru perioada 2021–2024, până la 600 de milioane de euro asistență macrofinanciară, subvenții și investiții. Despre aceasta a anunțat eurodeputatul român Siegfried Muresan. Finanțarea va fi mobilizată pentru investiții menite să scoată economia țării din criza provocată de COVID-19.

SIEGFRIED MUREȘAN, eurodeputat: "Cea mai bună veste pe care cetățenii Republicii Moldova au primit-o din partea Uniunii Europene de la liberalizarea regimului de vize este planul de relansare economică de 600 de milioane de euro pentru următorii 3 ani, anunțat astăzi de Comisia Europeană."

A scris eurodeputatul român pe rețelele de socializare. El a adăugat că este singurul astfel de pachet economic oferit de Uniunea Europeană unei țări din vecinătatea estică. La rândul ei, șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a menționat că:

URSULA VON DER LEYEN, președinta Comisiei Europene: "Moldova se află la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta țara în drumul său spre redresare și pentru a încuraja o agendă ambițioasă de reforme în interesul cetățenilor."

Planul se bazează pe cinci piloni: managementul finanțelor publice și guvernanță economică, comerț și IMM-uri, economie competitivă, infrastructură, educație și angajamente în reformarea justiției.

Opinia ta contează. Comentează!