Jurnalul orei 17, 20 Februarie
Jurnalul orei 17:00 20 februarie 2024, 21:03 | 637

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți meșteri artizani din Ialoveni, Strășeni sau Soroca se află la Chișinău în aceste zile, pentru a-i surprinde pe orășeni cu adevărate bijuterii în roșu-alb. Oamenii spun că pregătesc mărțișoarele încă din decembrie, iar acum, înainte de sosirea primăverii, le vând tuturor doritorilor. Frumusețea costă! Prețul mărțișoarelor începe de la trei și ajunge la câteva sute de lei.

Agricultorii vor putea accesa, începând cu ziua de 1 martie, un credit de până la o jumătate de milion de lei la condiții avantajoase. Asta a declarat prim-ministrul Dorin Recean în cadrul întâlnirii de astăzi cu un grup de fermieri. „Este prea puțin”, afirmă aceștia din urmă, în speranța că Guvernul va examina suplimentar lista de revendicări și va da un răspuns până mâine la ora 14:00.

Kievul anunță că trupele sale armate au ocupat noi poziții defensive în estul țării, după ce s-a retras din orașul capturat Avdiivka și a respins încercările Rusiei de a dezvolta forța ofensivă. Retragerea a avut loc pentru a salva viețile soldaților și este văzută ca cea mai mare victorie simbolică din luna mai pentru Rusia, scrie AFP. În ajun de marcarea a doi ani de când Kremlinul și-a început invazia aici, forțele ucrainene se confruntă cu niște condiții extrem de dificile pe toată linia frontului din cauza întârzierii ajutorului din străinătate.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie