Image-Description
Cum alegem corect fondul de ten în funcţie de tipul pielii
Advertorial 5 aprilie 2021, 16:52 | 4035

Fondul de ten are un rol important în crearea unui machiaj impecabil. Acesta ascunde imperfecțiunile, uniformizează nuanţa tenului, protejează epiderma împotriva factorilor nocivi ai mediului, precum şi îi asigură o îngrijire delicată.

Pentru a obţine o acoperire cât mai reuşită şi pentru ca fondul de ten https://makeup.md/categorys/23449/ să se menţină perfect pe tot parcursul zilei, trebuie să îl alegem corect în funcţie de tipul pielii, astfel mai jos vă vom oferi câteva sfaturi utile despre alegerea corectă a mijlocului cosmetic.

Fond de ten pentru piele uscată

Pentru acest tip de epidermă, trebuie să alegeţi un produs hidratant. Compoziția acestuia include componente hidratante care asigură o saturație eficientă a pielii cu umiditate. În plus, mijlocul cosmetic conține o cantitate mare de componente nutritive care compensează lipsa de vitamine și minerale. Acest factor este deosebit de important pentru femeile de vârstă matură care simt un disconfort mare din cauza uscării constante a pielii. Formula fondului de ten trebuie să fie îmbogăţită cu uleiuri şi extracte de plante medicinale, care să menţină un nivel optim de umiditate în celule.

Fond de ten pentru piele grasă

Pentru pielea grasă este necesar să alegeţi un fond de ten care nu conţine uleiuri. În compoziţia acestuia nu trebuie să fie incluse lanolina, deoarece blochează porii şi poate provoca apariţia acneei. De asemenea, nu trebuie să conţină coloranți chimici, arome, conservanți și lichide care conțin alcool, deoarece aceste substanțe cresc secreţia excesivă de sebum. Formula mijlocului cosmetic trebuie să fie îmbogăţită cu extracte din plante, deoarece sunt foarte utile. Acestea contribuie la normalizarea activităţii glandelor sebacee. Prezenţa mineralelor la fel este importantă, pentru că pot proteja epiderma de radiaţiile ultraviolete şi îi conferă un aspect mat.

make-upmake-up

Fond de ten pentru piele mixtă

Pentru acest tip de piele este mai dificil să alegem un fond de ten. Acest lucru se datorează prezenței zonelor uscate și grase pe față, care necesită o compoziție diferită a produsului cosmetic. Prin urmare, în acest caz, este necesar să alegeți produse universale. Pentru că mijlocul cosmetic combină componente pentru diferite tipuri de piele, ar trebui să vă familiarizați cu atenție cu compoziția acestuia și să acordați preferință fondului de ten care vi se potrivește. Cel mai bine este să alegeţi un fond de ten cu o formulă mai ușoară, cu mai puține uleiuri și grăsimi. Acesta nu trebuie să conțină componente care pot bloca porii.

Fond de ten pentru pielea problematică

Pielea problematică este caracterizată de erupţii cutanate, roşeaţă şi iritaţii. Astfel, pentru acest tip de epidermă recomandăm alegerea unui fond de ten cu o formulă uşoară, iar înainte de aplicarea acestuia, ştergeţi bine faţa cu o loţiune tonică cu proprietăţi liniştitoare. Produsul cosmetic trebuie să fie hipoalergenic.

Fond de ten pentru pielea matură

Pentru acest tip de epidermă, optaţi pentru un fond de ten cu o compoziţie nutritivă şi grasă, care să acopere perfect ridurile şi care să hrănească pielea cu substanţe valoroase ce vor preveni îmbătrânirea şi vor asigura tenului un aspect tânăr şi radiant. Pentru pielea matură recomandăm să optaţi pentru un produs cu o consistență mai ușoară, caracterizat prin prezența unui efect de strângere și întinerire.

make-upmake-up

Un fond de ten ales corect în funcţie de tipul pielii, va ajuta la obţinerea celui mai superb şi rezistent machiaj. Deci, nu ezitaţi nici o clipă să achiziţionaţi produsul potrivit, iar noi vă garantăm că veţi fi cu siguranţă plăcut surprinşi şi mulţumiţi de rezultatele obţinute!

Opinia ta contează. Comentează!