Persoanele cu dizabilități, afectate de COVID-19
Social 20 mai 2020, 21:49 | 975

Frica de boală și sărăcia stăpânesc acum familiile, în care este măcar o persoană cu dizabilități. Din cauza problemelor financiare, aceste familii sunt lipsite de echipamentul necesar pentru a se proteja de virus, dar și de o alimentație sănătoasă, pentru a rezista în condițiile de criză. Este concluzia unui studiu realizat de Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova și Asociația Keystone Human.

Vladimir și Nadejda Lașco din Chișinău o duceau greu și până la declanșarea pandemiei. Ambii cu dizabilități, ei sunt acum într-o situație și mai dificilă.

”E foarte scump”, mărturisesc oamenii, referindu-se la echipamentele de protecție.

Problematică este deplasarea prin oraș...

Dar cel mai tare apasă frica... Oamenii refuză uneori și la televizor.

Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova și Asociația Keystone au studiat problema și au aflat câte familiile dezavantajate s-au pomenit în dificultate.

Directorul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, Galina Climov, afirmă că în cadrul realizării studiului au fost utilizate mai multe instrumente de cercetare.

Potrivit autorilor studiului, autoritățile publice centrale și locale trebuie să colaboreze cu societatea civilă pentru a-și unifica eforturile și pentru a planifica mai eficient acțiunile orientate spre susținerea grupurilor vulnerabile în perioade de urgență. 

Opinia ta contează. Comentează!