Fostul director Netlix, Michel Deacentiis, și designerul grafic din SUA, David Carson, vin la Festivalul Industriilor Creative
Monden 23 mai 2023, 20:34 | 948

Fostul director Netlix, Michel Diacentiis, și legendarul designer grafic din Statele Unite, David Carson, vin la Chișinău, la Festivalul Industriilor Creative 2023, care se va desfășura în perioada 2-5 iunie. Alături de alți speakeri, din Japonia, Olanda, Austria și România, experții vor discuta despre diversitatea industriilor creative din Republica Moldova și oportunitățile oferite de acestea, dar și despre inteligența artificială.

Subiectul ediției curente ține de diversitatea și oportunitățile oferite de industriile creative, inteligența artificială și perspectiva umană asupra acestor discuții tehnice. Organizatorii își propun să obțină un limbaj nou - HumAIn. Totodată, se urmărește promovarea talentelor locale, viziunea lor și, în acest mod, să trezească interesul comunității internaționale de a colabora cu creatorii și agențiile locale din domeniu.

Festivalul are o durată de patru zile și presupune conferințe, ateliere, workshopuri, instalații de artă, instalații interactive, expoziții și concerte.

Printre participanți sunt legendarul designer grafic și director de creație din Statele Unite, David Carson, fostul director Netflix, Michel Diascentiis, dar și un expert în jocuri digitale și non-digitale, Sho Sato, din Japonia.

Festivalului este organizat de Centrul Industriilor Creative Artcor, sub patronajul președintelui Maia Sandu, în parteneriat cu Proiectul ”Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Evenimentul a ajuns la a IV-a ediție.

Opinia ta contează. Comentează!