Trei economiști din Statele Unite ale Americii au primit Premiul Nobel 2022 pentru economie
Monden 10 octombrie 2022, 20:54 | 1264

Trei economiști din Statele Unite ale Americii au primit Premiul Nobel 2022 pentru economie. Ei au făcut cercetări privind utilizarea „experimentelor naturale” asupra impactului salariului minim, imigrației și educației asupra pieței muncii.

Academia Regală Suedeză de Științe, care decernează în fiecare an premiul Nobel pentru economie, a declarat că economiștii Ben S Bernanke, Douglas W Diamond și Philip H Dybvig au îmbunătățit semnificativ înțelegerea rolului băncilor în economie, în special în timpul crizelor financiare. „Descoperirile lor au îmbunătățit modul în care societatea tratează crizele financiare. O descoperire importantă din cercetările lor este motivul pentru care evitarea colapsului bancar este vitală”, a precizat academia.

Acesta a fost ultimul premiu Nobel acordat în 2022. Câștigătorii premiilor Nobel pentru pace, literatură, medicină, chimie și fizică au fost anunțați săptămâna trecută.

Premiul pentru fizică a fost acordat lui Alain Aspect, John Francis Clauser şi Anton Zeilinger, pentru descoperiri în domeniul mecanicii cuantice. Premiul pentru chimie a fost împărţit între Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal şi K. Barry Sharpless. Premiul pentru medicină a fost acordat lui Svante Paabo „pentru descoperirile sale privind genomul homininilor dispăruţi şi evoluţia umană”. Premiul pentru literatură a fost acordat scriitoarei franceze Annie Ernaux.

Opinia ta contează. Comentează!