Deputații vor sta în autoizolare la domiciliu până la obținerea rezultatelor negative ale testului la COVID-19. Aeșii poporului vor trebui să prezinte rezultatele testelor efectuate conducerii Parlamentului. Procedura ar urma să aibă loc abia săptămâna viitoare. În cadrul unui nou episod al vlogului său, Igor Dodon a declarat că cel mai probabil majoritatea parlamentară PSRM-PD și Guvernul Chicu vor rezista cel puțin câteva săptămâni sau câteva luni. Și asta pentru că deputații nu vor avea posibilitatea să se întrunească în ședințe din cauza măsurilor de autoizolare. De notat că emisiunea în care președintele a făcut aceste declarații a fost înregistrată ieri, iar șeful Legislativului, Zianaida Greceanâi, a semnat dispoziția de a interzice întrunirile deputaților abia azi.

Mai mulți deputați din opoziție cred că acest caz de coronavirus, care a dus practic la închiderea Parlamentului, favorizează ”șubreda majoritate”, pe care o deține puterea.

În context, Alexandru Slusari a cerut organizarea ședințelor on-line ale Parlamentului, mai ales că deputații urmau să voteze unele proiecte de legi pentru ca Republica Moldova să beneficieze de a doua tranșă din asistența macrofinanciară a Uniunii Europene, de 30 de milioane de euro. Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a și înregistrat un proiect de lege în acest sens. Potrivit lui, ”dacă Partidul Democrat a fost sincer atunci când a spus că susține inițiativele legislative pentru obținerea a 30 de milioane de euro din partea UE, atunci această formațiune ar trebui să susțină proiectul privind organizarea ședințelor on-line ale Parlamentului”.