Patrula Jurnal TV, 8 Octombrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Polițiștii și procurorii anticorupție au identificat noi scheme de finanțare ilegală a partidelor și a candidaților, care urmează să participe la alegerile din 5 noiembrie. În cadrul unor percheziții au fost depistate aproape două mii de carduri bancare, pe care erau transferați bani pentru finanțarea unor formațiuni politice. Investigațiile continuă. Deocamdată, cei vizați sunt cercetați în stare de libertate.

Procesul de judecată în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să organizeze dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, este tergiversat, afirmă procurorii. O nouă ședință a fost reprogramată pentru 13 octombrie, deoarece la cea din urmă a lipsit un inculpat, care ar avea probleme de sănătate. Procurorul de caz a cerut prelungirea arestului preventiv în privința lui Andrei Baciurin și acesta va sta în în Penitenciarul nr.13 încă 30 de zile.

Ședința de judecată a dosarului, în care Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă și trădare de patrie, a fost întreruptă, urmând a fie reluată pe 9 noiembrie. Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție urmau să examineze principala probă a acuzării - imaginile video, în care Dodon ia o pungă neagră de la Vladimir Plahotniuc, dar avocații lui Dodon au cerut excluderea acestei probe din dosar. Aceștia au mai cerut traducerea în română a unei stenograme și recuzarea procurorului Petru Iarmaliuc.

Opinia ta contează. Comentează!