Atacurile armate în școli și colegii sunt destul de rare în Rusia care are o legislație extrem de strictă în ceea ce privește deținerea armelor. Nu este clar care a fost motivul atacatorului, mai relatează Reuters.

Potrivit anchetatorilor, studentul a deschis focul, folosind o pușcă de vânătoare. Incidentul a avut loc într-un colegiu din orașul Blagoveshchensk, situat la o distanță de 5.600 de km la este de Moscova, lângă granița cu China.

Tânărul a împușcat mortal un coleg de 19 ani și a rănit alți trei studenți care au fost transportați la spital.

Unul dintre răniți ar fi în stare gravă și a fost supus unei intervenții chirurgicale, potrivit agenției RIA.

Potrivit Moscow Times, autorul este Daniil Zasorin, iar părinții săi au spus că acesta și-a strâns bani pentru a-și cumpăra pușca, pe care o depozitase într-un loc sigur.

Martori oculari citați de presa rusă spun că tânărul s-a scuzat de la oră pentru a merge la toaletă, după care s-a întors înarmat și a declanșat atacul.

Autoritățile încă încearcă să identifice motivele pentru care acesta a recurs la acest atac. Presa speculează că ar exista mai multe variante: băiatul s-a enervat pentru că a fost dat afară pe motiv că a întârziat la ore, avea un conflict personal sau a vrut să se răzbune pentru prietena sa. Pe de altă parte, studenții spun că nu știu ca acesta să fi fost implicat în vreun conflict.

Autoritățile au deschis o anchetă penală, iar guvernatorul regiunii ,Vasili Orlov, a calificat incidentul ca fiind o ”tragedie”, transmițând condoleanțe familiilor afectate.

În 2018, un adolescent a ucis 19 persoane după ce a deschis focul într-un alt colegiu, din Crimeea, iar apoi s-a sinucis.