Jurnalul orei 19, 3 Ianuarie
Jurnalul orei 19:00 3 ianuarie 2023, 21:56 | 1113

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

Primele zile din noul an vin cu scumpiri. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat prețurile plafon de comercializare a carburanților. Motorina se va scumpi cu 46 de bani, iar benzina - cu 70 de bani, litrul.

Guvernul a prelungit până la sfârșitul lunii ianuarie termenul de plată a taxelor pentru importul, de către „Moldovagaz”, a gazelor naturale transportate prin conducte pe parcursul perioadei aprilie – decembrie 2022. Decizia a fost aprobată marți în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale.

Guvernul blochează implementarea procedurii pentru livrări de gaze prin tranzacții de tip ”Backhaul”, care este nu doar un angajament, ci o obligație în procesul de implementare a aquis-ului comunitar în domeniul energetic. Vina ar fi nu atât a Ministerului Infrastructurii, cât a întregului Guvern şi, mai ales, a Serviciului Vamal.

Beijingul a condamnat marţi impunerea prezentării de teste negative COVID-19 pentru călătorii sosiţi din China la intrarea pe teritoriul mai multor ţări, avertizând că ar putea recurge la "contramăsuri" drept represalii. O reuniune de răspuns politic integrat al Uniunii Europene este programată pentru ziua de mâine.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie