Jurnalul orei 15, 14 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 14 septembrie 2023, 15:48 | 651

Prezentat de Călin Jucovschi

A murit Mircea Snegur. Primul președinte al Republicii Moldova s-a stins miercuri, 13 septembrie, la 83 de ani. Mircea Snegur va fi înmormântat sâmbătă, cu onoruri militare. Ziua de 16 septembrie va fi declarată zi de doliu naţional.

Republica Moldova este pregătită pentru iarnă mai bine ca oricând. Asta a declarat aseară premierul Dorin Recean în cadrul emisiunii ”Secretele puterii” de la postul nostru de televiziune. ”Când vor fi suplimentate depozitele cu gaz mai ieftin, tariful pentru consumatori ar putea fi micșorat. Autoritățile sunt pregătite pentru orice scenariu”, a mai spus șeful Guvernului.

La jumătate de mandat în cadrul Guvernului, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, își propune să accelereze realizarea proiectelor care să schimbe felul în care arată Republica Moldova. Oficialul promite că în următorii ani vor fi construite sau renovate drumuri, poduri, apeducte, cale ferată și chiar porturi navale sau aeroporturi. În cadrul prezentării „Planului de Reconstrucție a Infrastructurii Republicii Moldovei”, Spânu nu a uitat nici de parcuri, școli, grădinițe, trotuare, case de cultură, terenuri sportive și de joacă pentru copii. Doar că, a precizat ministrul, nu există suficienți bani pentru realizarea tuturor proiectelor. Potrivit lui, cei care ar putea să ne ajute sunt partenerii europeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie