Deputații puterii și cei ai opoziției s-au luat la ceartă pe subiectul audierii ANRE
Politic 16 septembrie 2021, 15:27 | 2719

Deputații puterii și ai opoziției s-au luat astăzi la ceartă, după ce ultimii au cerut audierea urgentă a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică pe subiectul scumpirii carburanților. Comuniștii și socialiștii au părăsit ședința plenară, în semn de protest, după ce majoritatea parlamentară a refuzat să introducă pe ordinea de zi trei subiecte propuse de opoziție și a amânat audierea membrilor ANRE.

Comuniștii și socialiștii au cerut ca directorii ANRE să vină azi la ședința Parlamentului pentru a fi audiați în privința scumpirii benzinei și motorinei din ultima perioadă. Deputații PAS au propus însă ca data audierilor să fie stabilită pentru săptămâna viitoare, când urmează să fie votat în lectură finală proiectul de lege, care va permite evaluarea și demiterea conducerii mai multor instituții, inclusiv a ANRE. Deputații puterii i-au acuzat pe socialiști că își doresc ”audieri de dragul audierilor”, fără o finalitate concretă. Ultimii spun, însă, că noua guvernare i-ar menaja pe șefii de la ANRE.

VASILE BOLEA: "Stimați colegi, dar de ce noi ne ascundem după deget? Toți se întreabă ”cum vor pleca?”, ”nu putem”, ”nu știu ce”. Iar acum, când se ridică acest subiect,noi vedem că vreți să le luați apărarea."

IGOR GROSU: "Stimate coleg. Dumneavoastră vă uitați la canalele holding-ului șefului Dumneavoastră, din câte înțeleg eu. Și când vă uitați, dați sunetul mai tare și nu umblați cu minciunile. Mai puțin priviți holding-ul șefului și atunci condiția psihică și psihologică va fi mai bună."

DAN PERCIUN: "În cazul în care Parlamentul nu va fi satisfăcut de explicațiilor oferite, ei să poată fi demiși, ca să existe o finalitate a acestor audieri. Audieri de dragul audierilor nu își au rostul. Săptămâna viitoare reușim să le facem pe ambele. De ce să ne grăbim?"

CORNELIU FURCULIȚĂ: "O punem la vot. Când veți decide să modificați regulamentul Parlamentului și să îmbrăcați masca tăcerii pe față, atunci o să aveți motiv legal să nu supuneți la vot. Până atunci ne jeluim toți că pierdem multă vreme. Vreau să vă aduc aminte că acest exercițiu, noi, regulamentar și disciplinar, făceam atunci când era președinte doamna Greceanîi."

În cele din urmă, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a acceptat solicitarea socialiștilor și comuniștilor de a supune votului audierea imediată a conducerii ANRE. Propunerea nu a fost, însă, votată de majoritatea parlamentară și nici măcar de către toți deputații opoziției.

Opinia ta contează. Comentează!