Cererea avocatului Igor Hlopețchi va fi trimisă Procuraturii Anticorupție
Justiţie 8 decembrie 2021, 15:39 | 1704

Cererea avocatului Igor Hlopețchi, care îl reprezintă pe procurorului adjunct suspendat, Ruslan Popov, prin care solicită examinarea pretinselor acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu, va fi transmisă Procuraturii Anticorupție. Consiliul Superior al Procurorilor a admis declarația de abținere a lui Vasile Plevan, procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, de a examina această cerere.

ANGELA MOTUZOC, președinte CSP: "Declarația de abținere înaintată de către procurorul Vasile Plevan care a fost desemnat prin Hotărârea CSP pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea avocatului Igor Hlopețchi cu privire la pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu se va expedia pentru organizarea examinării competenței la Procuratura Anticorupție."

Pe 2 decembrie, CSP l-a desemnat pe procurorul anticorupție Vasile Plevan să examineze aspectele invocate în adresarea avocatului Igor Hlopețchi, cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu. Nu este clar ce acțiuni anume urmează a fi examinate.

EUGEN ROSCA, purtător de cuvânt al CSP: "-Ce era în acea cerere? Ce acțiuni pretins ilegale solicită avocatul să fie examinate? -De asta și s-a examinat în ședință închisă pentru că sunt acțiuni care figurează pe dosar penal și nu pot fi publice."

Acum urmează ca Procuratura Anticorupție să desemneze un alt procuror care să examineze cererea avocatului lui Ruslan Popov. Adjunctul suspendat al Procuraturii Generale a fost reținut pe 9 octombrie sub acuzația de îmbogățire ilicită. Ofițerii SIS i-au percheziționat casa, după care au descins și în biroul lui de la Procuratura Generală.

Opinia ta contează. Comentează!