Elevii ar putea să treacă la învățământul online
Social 15 octombrie 2021, 16:36 | 1682

Școlile ar putea fi închise în următoarele două săptămâni din cauza crizei energetice. Așa scrie în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 13 octombrie. Elevii ar urma să studieze online. Reporterul nostru a încercat să afle detalii de la reprezentanții Ministerului Educației, dar responsabilii au pasat inițial responsabilitatea, după care au comunicat că vor reveni cu informații la timpul cuvenit.

DECIZIA COMISIEI PENTRU SITUAȚII EXCEPȚIONALE: "Ministerul Educației și Cercetării va evalua, în comun cu autoritățile publice locale, în termen de 14 zile, capacitatea și necesitățile de funcționare a instituțiilor de învățământ publice și private și va elabora scenarii pentru desfășurarea procesului educațional în condițiile situației excepționale pe piața gazelor naturale (regim online, sistarea)."

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Am încercat să aflăm de la reprezentanții Ministerului Educației dacă a început evaluarea instituțiilor de învățământ și când urmează ca acesta să fie închise. Responsabilul de informare și comunicare cu mass-media, Cristina Gonța a spus că se află în concediu de boală și ne-a sugerat să-l sunăm pe ministrul Educației, Anatolie Topală.

CRISTINA GONȚA, purtător de cuvânt al Ministerului Educației: "-Încerc să vă ajut, dar vă previn că eu sunt în concediu medical și sunt acasă. -Poate îmi dați să fac legătura cu vreun secretar de stat de la Ministerul Educației? -Eu nu pot să vă răspund, dat fiind faptul că nu sunt la serviciu. Încerc să găsesc pe cineva, deși poate încercați direct să-l sunați pe domnul ministru, pentru că secretarii de stat sunt din alte domenii."

L-am telefonat de câteva ori pe ministrul Educației. Când în sfârșit ne-a răspuns, ne-a direcționat la responsabilul de relațiile cu presa, care ne-a spus că este în concediu de boală.

ANATOLIE TOPALĂ, ministrul Educației: "- Alo. -Domnul Topală, bună ziua. -Bună ziua. - Adela Șevciuc, reporter Jurnal TV. - Vă rog să telefonați la serviciul de presă. Dumneavoastră telefonați a treia oară și eu pur și simplu am crezut că e o urgență. La serviciul de presă vă rog să telefonați. -Ofițerul de presă este în concediu și mi-a zis să sunăm la dumneavoastră. -Nu. Este doamna Gonța pe loc, este pe loc și o să luați legătura cu dumneaei."

În cele din urmă, am primit de la Cristina Gonța un răspuns prin SMS în care se menționează că „toate instituțiile de învățământ general din țară activează în regim normal, iar dacă vor interveni schimbări în activitatea școlilor și grădinițelor pe fundalul instituirii de către Comisia pentru Situații Excepționale a stării de alertă în sectorul gazelor naturale, Ministerul Educației va reveni cu precizări.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie