Jurnalul orei 15, 15 Iunie
Jurnalul orei 15:00 15 iunie 2022, 16:30 | 716

Prezentat de Vasile Luchianu

Prima vizită a unui președinte francez în Republica Moldova după aproape un sfert de secol. Emmanuel Macron a venit astăzi la Chișinău, în cadrul unei vizite de lucru.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat astăzi că statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană în cazul Republicii Moldova, Ucrainei şi al Georgiei trebuie acordat cât se poate de repede. Sunt şanse ca la finalul acestei luni, discuţiile pe acest subiect să fie finalizate la nivelul Consiliului European, a declarat liderul de la Cotroceni în fața presei, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, la Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu".

Mulți bani se pierd în timp ce sunt transferați de la Guvern, prin consiliile raionale spre primării, susțin primarii mai multor localități, care cer descentralizarea administrațiilor publice. Problema a devenit mai vizibilă odată cu criza refugiaților. Mulți primari recunosc că nu au primit niciun ban de la stat și au fost nevoiți să rezolve singuri problema. Ei cer să fie schimbată legislația privind impozitul funciar, care a rămas neatinsă de mai bine de 20 de ani. Subiectul a fost abordat în cadrul unei discuții publice privind descentralizarea în contextul crizei refugiaților.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie