Patrula Jurnal TV, 26 Noiembrie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Șeful Punctului de trecere a frontierei Sculeni și doi ofițeri de poliţie au fost reținuți pentru acte de corupţie, anunță autoritățile de la București. Cei trei ar fi pretins mită, de până la 700 euro, de la transportatorii din Republica Moldova, care duceau produse în Uniunea Europeană.

Un polițist din Chișinău a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Potrivit CNA, polițistul a pretins și a primit două mii de euro de la o persoană urmărită penal. Bărbatul a spus că ar putea influența deciziile anumitor persoane din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Republica Moldova s-a alăturat celui mai mare pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei, care a pornit război împotriva Ucrainei. Măsurile restrictive vizează sute de persoane, inclusiv cei care au activat în regiunea transnistreană, transmite Radio Europa Liberă. Decizia vine la scurt timp după ce Comisia Europeană ceruse Chișinăului, în raportul privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, să se alinieze la mai multe sancțiuni europene împotriva Rusiei.

Opinia ta contează. Comentează!