Judecătoria Chișinău a prelungit măsura preventivă de arest la domiciliu pe numele lui Igor Dodon
Justiţie 21 iulie 2022, 15:40 | 635

Igor Dodon va sta și în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în lipsa lui Dodon. Acesta nu a reacționat, deocamdată. Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a precizat că prin această decizie, lui Dodon i se permite să discute cu presa.

PETRU IARMALIUC, procuror anticorupție: "S-a prelungit măsura preventivă de arest la domiciliu cu menținerea restricțiilor aplicate anterior. - Să înțelegem că domnul Dodon va putea în continuare să ofere interviuri? - Instanța a hotărât să aplice restricțiile, care au fost aplicate anterior, în data de 21 iunie 2022."

Procurorii spun că vor contesta decizia judecătorilor la Curtea de Apel Chișinău.

PENTRU IARMALIUC, procuror anticorupție: "Pentru prelungirea măsurii preventive e suficient să prezinți măcar o probă nouă, dar noi am prezentat șase probe noi. Pe data de 15 iulie a fost prezentată o probă, iar acum încă cinci. Noi vom studia această încheiere și, respectiv, ne vom expune prin modul prevăzut de lege, prin contestarea cu recurs a acestui mandat judecătoresc."

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală. Pe un capăt de acuzare figurează drept complici și apropiații săi, inclusiv mama. Acasă la ea au fost găsite sute de mii de lei.

Igor Dodon și cumnatul său, Petru Merineanu, au fost reținuți pe 24 mai curent. În mai bine de opt ore de percheziții, ofițerii au identificat acte, bani și obiecte de preț. Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă.

În luna mai 2020, deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la oligarhul Vladimir Plahotniuc. Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Opinia ta contează. Comentează!