Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari a fost întrebat dacă admite o alianță între opoziția pro-europeană și Partidul Democrat, pentru a debarca socialiștii de la guvernare și pentru a-l împiedica pe Igor Dodon să obțină un nou mandat prezidențial. Slusari a răspuns că nu vede vreun progres în cadrul Partidului Democrat și că această formațiune nu s-a ”curățat”.

În replică, deputatul PD Sergiu Sârbu afirmă că fiecare partid își are propria ”bucătărie” și comentariile sunt de prisos.

De la instituția prezidențială nu am obținut niciun comentariu. Precizăm că sâmbătă, 15 februarie, Partidul Democrat și-a ales vicepreşedinţii şi Biroul executiv. Este vorba de Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Vasile Bâtcă, Valentina Buliga şi Alexandr Cauia. Într-un comunicat al PD-ului se arată că ”vicepreşedinţii partidului vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor”.