Slusari, despre resetarea PD-ului
Politic 17 februarie 2020, 20:09 | 1228

”In Partidul Democrat sunt promovate persoane toxice din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, dar si oameni servili lui Igor Dodon”. Declaratia a fost facuta de catre presedintele fractiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, intr-un comentariu privind alegerea noilor vicepresedinti ai PD. Printre noii lideri ai formatiunii sunt deputatii Vladimir Andronachi si Eugeniu Nichiforciuc.

Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari a fost întrebat dacă admite o alianță între opoziția pro-europeană și Partidul Democrat, pentru a debarca socialiștii de la guvernare și pentru a-l împiedica pe Igor Dodon să obțină un nou mandat prezidențial. Slusari a răspuns că nu vede vreun progres în cadrul Partidului Democrat și că această formațiune nu s-a ”curățat”.

În replică, deputatul PD Sergiu Sârbu afirmă că fiecare partid își are propria ”bucătărie” și comentariile sunt de prisos.

De la instituția prezidențială nu am obținut niciun comentariu. Precizăm că sâmbătă, 15 februarie, Partidul Democrat și-a ales vicepreşedinţii şi Biroul executiv. Este vorba de Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Nicolae Ciubuc, Vasile Bâtcă, Valentina Buliga şi Alexandr Cauia. Într-un comunicat al PD-ului se arată că ”vicepreşedinţii partidului vor forma un Guvern din umbră şi vor fi responsabili de domeniile de activitate ale ministerelor”. 

Opinia ta contează. Comentează!