Jurnalul orei 17, 3 Iunie
Jurnalul orei 17:00 3 iunie 2021, 19:23 | 1562

Prezentat de Vasile Luchianu

Departamentul American al Trezoreriei l-a inclus în lista sancțiunilor pe bulgarul Vasil Bojkov, un oligarh care ar controla mai multe afaceri în Republica Moldova. În Bulgaria, Bojkov este acuzat de corupție și subminarea instituțiilor de stat. El a fugit de justiția din țara sa și se află în prezent în Dubai, unde s-ar fi întâlnit toamna trecută cu oligarhul fugar din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a aprobat astăzi instrucțiunea privind organizarea și desfășurarea scrutinelor în condițiile situației pandemice. Documentul stabilește reguli obligatorii. Toți participanții trebuie să poarte măști, să-și dezinfecteze mâinile și să păstreze distanța de minimum un metru.

Comisia Europeană cere extinderea Spațiului Schengen. O strategie de reformare a spaţiului european a fost prezentată ieri Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene. Strategia prevede finalizarea extinderii, astfel încât România, Bulgaria, Croaţia şi Republica Cipru să beneficieze deplin de sistemul liberei circulaţii. Autoritățile de la București spun că România este gata de acest proces.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie