Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea Cancelariei de Stat privind anularea noilor tarife la transportul public
Justiţie 8 august 2022, 19:49 | 590

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a respins cererea Cancelariei de Stat privind anularea noilor tarife la transportul în comun. Potrivit magistraților, sesizarea este neîntemeiată, a anunțat astăzi primarul Ion Ceban.

ION CEBAN, primar de Chișinău: "Într-un final, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată cererea reclamantului Cancelariei de Stat privind suspendarea dispoziției cu privire la stabilirea tarifelor pentru călătorie în transportul public."

Decizia judecătorilor urmează să fie analizată și ulterior - atacată în instanță, ne-a declarat reprezentantul Cancelariei de Stat.

ION CIUMAC, șeful Oficiului teritorial Chișinău, Cancelaria de Stat: "Ea urmează să fie studiată și în termenul de 15 zile, în termenul legal prevăzut de legislație, oficiul va decide dacă va fi contestată la Curtea de Apel, dar cel mai probabil că va fi contestată, pentru că noi suntem totuși de părere că atâta timp cât urmează a fi examinată cererea în Instanța de Judecată, actul administrativ contestat trebuia să fie suspendat."

Cancelaria de Stat a atacat în instanță decizia Consiliului municipal Chișinău de a majora tariful pentru călătoriile în mijloacele de transport în comun după ce, pe 13 iunie, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Metodologia calculării și reglementării tarifelor și costurilor pentru serviciile de transport de călătorie. Reclamantul afirma că schimbarea tarifului nu intră în competența primarului.

Opinia ta contează. Comentează!