Concursul tinerilor designeri vestimentari „Z Generation” a avut loc în aer liber și fără public
Monden 11 septembrie 2020, 20:18 | 1901

În aer liber, fără public și cu respectarea distanței sociale. Astfel s-a desfășurat ediția din acest an a competiției naționale a tinerilor designeri vestimentari din Republica Moldova. Pentru că spectatorii nu au avut acces la concursul „Z Generation”, acesta a fost transmis online.

Mihai Janu este unul dintre finaliștii concursului „Z Generation”. A reușit din timp să se aprovizioneze cu stofa necesară și, din acest motiv, perioada carantinei a fost binevenită pentru tânărul designer vestimentar.

Mihai spune că, prin intermediul colecției sale, vrea să aducă în atenția societății câteva probleme globale.

Dorina Țurcan este o altă finalistă a competiției. Și colecția ei a transmis un mesaj social și anume toleranța față de oamenii cu sindromul Down.

Perioada de autoizolare a avut un impact pozitiv și pentru Dorina. Ea a avut suficient timp să analizeze în detalii conceptul său, ne-a spus tânăra.

Coordonatoarea proiectului „Z Generation”, Olga Cojocari, a menționat că, deși tinerii designeri au fost nevoiți să depășească anumite bariere impuse de pandemie, au existat și avantaje.

Planurile altei tinere au fost însă date peste cap de pandemie. În consecință, Zorina a hotărât să se implice în activități de voluntariat.

Tinerii designeri vestimentari care au ocupat primele două locuri vor participa la etapa următoare, care se va desfășura în capitala Ucrainei, Kiev. Ei își vor prezenta colecțiile online, alături de participanții din alte 10 țări.

Opinia ta contează. Comentează!