Guvernul a aprobat demisia șefului Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov
Politic 7 decembrie 2022, 19:56 | 660

Noi demisii aprobate de Guvern. Din funcții au plecat șeful Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov, și directorul adjunct al Agenției Proprietății Publice, Tatiana Savva. Urmează detalii și alte știri, pe scurt.

Premierul Natalia Gavrilița a declarat miercuri, la ședința executivului, că pentru prima oară după pandemie la ședințe vor participa și reprezentanți ai societății civile. Gavrilița a spus că își dorește o comunicare mai bună cu mass-media. Potrivit prim-ministrului, concluziile raportului Forumului Mass-Media sunt foarte triste. ”Trebuie să schimbăm lucrurile, să comunicăm altfel și să avem o altă relație cu presa”, a subliniat Natalia Gavrilița. Ea le-a cerut miniștrilor să răspundă prompt la solicitările de informații, nu mai târziu decât cum prevede legea.

Cabinetul de miniștri a aprobat Regulile generale de apărare împotriva incendiilor. Obiectivele din domeniile agricol, medical, social, industrial și comercial trebuie să fie dotate, în mod obligatoriu, cu detectoare autonome de fum și de semnalizare a concentrației monoxidului de carbon. Potrivit IGSU, incendiile provocate în locuințe (case, gospodării și anexele acestora), reprezintă peste 70 % din total.

Ștefan Pavlov a demisionat din funcția de șef al Inspectoratului General de Carabinieri, iar Tatiana Savva - din funcția de director adjunct al Agenției Proprietății Publice. Aceasta din urmă a plecat din funcție la o zi după ce a declarat că statul ar putea întoarce companiei „Avia Invest”, care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, aproximativ 90 de milioane de euro pentru presupusele investiții, pe care le-ar fi efectuat în perioada 2013-2020. Savva a fost director adjunct a APP începând cu februarie 2022. Ștefan Pavlov a fost numit comandant general al Inspectoratului de Carabinieri în noiembrie 2019, după ce a condus aproape trei ani Serviciul securitate și sănătate în muncă.

Opinia ta contează. Comentează!