Jurnalul orei 15, 10 Iulie
Jurnalul orei 15:00 10 iulie 2023, 20:15 | 486

Prezentat de Călin Jucovschi

Un cetățean al Republicii Moldova riscă până la 20 de ani de pușcărie, fiind bănuit de spionaj și trădare de patrie. Dosarul a fost expediat în judecată. Infracțiunea a fost comisă de o grupare condusă de către doi agenți ai FSB-ului rusesc, a precizat astăzi șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață.

Curtea Supremă de Justiție urmează să adopte hotărâri în privința a 12 cauze ale judecătorilor și procurorilor, care nu au trecut de Comisiei pre-vetting. Rezultatele evaluării urmează a fi transmise Consiliului Superior al Magistraturii, care poate accepta sau respinge raportul comisiei. În cazul respingerii, CSM poate dispune reluarea procedurii de evaluare, însă doar o singură dată.

Un bărbat din satul Pereni a urcat cu mașina pe scările primăriei din orașul Hâncești. Potrivit autorităților locale, acesta este un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Individul ar fi recurs la un asemenea gest ca să fie primit în audiență la primărie. Edilul de Hâncești, Alexandru Botnari, spune că bărbatul ar fi vrut să obțină o mașină de serviciu de la ANSA, dar nu înțelege de ce acesta a venit la primărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie