GAVRILIȚA: Primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi vor costa 7,9 lei
Economic 26 ianuarie 2022, 17:37 | 1449

Tariful la gazele naturale pentru primii 150 de metri cubi consumați nu se va schimba în februarie și martie în cazul consumatorilor casnici, indiferent ce decizie va lua ANRE în raport cu solicitarea de majorare a tarifului transmisă recent de MoldovaGaz. Despre aceasta a anunțat premierul Natalia Gavrilița la ședința Guvernului.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "Vom rămâne la mecanismul pentru care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 de metri cubi vor costa 7,9 lei până la 150 de metri cubi compensați. "

În plus, și unii agenți economici urmează să beneficieze de compensații.

NATALIA GAVRILIȚA, prim-ministrul Republicii Moldova: "Guvernul va lua în considerare opțiuni de susținere a întreprinderilor consumatoare de gaz care produc bunuri de primă necesitate, pâine, lapte, etc., și companiile mici și mijlocii. Eu știu că cetățenii fac economie de agent termic și îi rog să țină cont în continuare de acest program și să depună efort să nu consume mai mult de 150 de metri cubi, pentru a menține factura mai mică."

Pe 21 ianuarie, MoldovaGaz a depus la ANRE o nouă cerere privind creșterea tarifului pentru consumatorii finali de la 11 lei până la 15 lei și 60 de bani pentru o mie de metri cubi. Autoritatea de reglementare încă nu a luat o decizie.

Opinia ta contează. Comentează!