Marele câștigător al galei premiilor BAFTA din acest an este "All Quiet on the Western Front"
Monden 20 februarie 2023, 19:54 | 1147

Marele câștigător al galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii din acest an este "All Quiet on the Western Front". Remake-ul german în regia lui Edward Berger a câştigat trofeul pentru cel mai bun film, după ce a triumfat în şapte categorii, scrie Reuters. Pelicula ”Nimic nou pe frontul de vest” bazat pe romanul omonim scris de Erich Maria Remarque deţine acum recordul celor mai multe trofee obţinute de un film în altă limbă decât engleza.

"All Quiet on the Western Front" a câștigat premiile pentru "cel mai bun film", "scenariu adaptat", "Cel mai bun film în altă limbă decât engleza", "cel mai bun regizor" pentru Edward Berger, "Cinematografie", "Sunet" și Coloană sonoră originală.

MALTE GRUNERT, producător de film german: "Un film în limba germană. Am fost binecuvântați cu atâtea nominalizări și să câștigăm la această categorie este pur și simplu incredibil. All Quiet On The Western Front spune povestea unor tineri, care fiind otrăviți de propaganda naționalistă politică de dreapta, merg la război crezând că este o aventură și războiul este totul în afară de o aventură."

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemnată Cate Blanchett, grație interpretării din filmul "Tar".

CATE BLANCHETT, actriță: "Acest premiu aparține parțial familiei mele. Mulțumesc pentru că m-ați lăsat să plec deoarece filmul a luat mult timp. Și m-a luat de lângă voi enorm... Nu știu ce înseamnă ce pronunț acum, dar da, asta a fost starea în care eram. Mulțumesc dragilor și mulțumesc mamei mele pentru că a ținut fortăreața și pe cei patru copii ai mei."

Iar cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Austin Butler, de 31 de ani, protagonistul peliculei biografice "Elvis".

AUSTIN BUTLER, actor: "Este cu adevărat ceva extraordinar. Vreau să mulțumesc familiei Presley. Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru iubirea voastră și pentru că ați împărtășit cu mine cine a fost Elvis cu adevărat. Sper că v-am făcut mândri. Acest premiu înseamnă o lume întreagă pentru mine. Vă mulțumesc mult tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze."

Premiul BAFTA pentru cel mai bun documentar a ajuns la "Navalnîi" de Daniel Roher, care nu a putut fi prezent la eveniment. Soarta liderului opoziţiei ruse şi evenimentele din jurul otrăvirii sale în 2020 a fost descrisă ca istoria luptei sale împotriva unui regim autoritar, regim care a respins acuzațiile. Producătorii i-au dedicat premiul jurnalistului de investigaţie Christo Grozev şi au formulat critici la adresa lui Vladimir Putin.

Cea de-a 76-a ediție a premiilor BAFTA 2023, decernate de Academia Britanică de Arte ale Filmului şi Televiziunii, a cărui președinte este prințul William, s-a desfășurat aseară la Londra. Vedetele au defilat pe covorul roșu în cele mai spectaculoase ținute.

Opinia ta contează. Comentează!