Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut pentru faptul că iubea luxul și opulența, a fost eliberat din pușcărie cu doi ani înainte de termen
Justiţie 16 septembrie 2022, 19:44 | 675

Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut mai ales pentru faptul că îi plăcea luxul și opulența, a fost eliberat condiționat înainte de termen, cu doi ani, din Penitenciarul nr. 2 Lipcani, unde își ispășea pedeapsa într-un dosar de escrocherie. S-a întâmplat pe 7 septembrie curent, printr-o decizie a Judecătoriei Edineț, sediul Briceni. Mânzat a stat după gratii cinci ani.

Judecătorii au admis solicitarea depusă de către Valerian Mânzat, privind aplicarea eliberării condiționate de pedeapsă înainte de termen. Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Valerian Mânzat a ieșit înainte de termen fiindcă a fost deținut în condiții inumane, dar și pentru că a lucrat fiind în detenție, fără a fi remunerat. Mânzat a fost condamnat în 2015 la nouă ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi înscenat un accident rutier, cu intenția de a primi o sumă de bani de la compania de asigurări. A pășit pragul pușcăriei în 2017, conform unei decizii a Curții de Apel. Mânzat și-a executat pedeapsa începând cu 26 mai 2017, iar sfârșitul termenului era stabilit peste patru ani – 25 mai 2026.

Opinia ta contează. Comentează!