Un moldovean în vârstă de 50 de ani a fost extrădat din Franța și plasat în arest
Justiţie 11 mai 2022, 17:31 | 725

Un cetățean al Republicii Moldova a fost extrădat din Franța și plasat în arest. Bărbatul în vârstă de 50 de ani este suspectat de vânzarea ilegală a drogurilor. Se presupune că acesta făcea parte dintr-un grup organizat.

Procurorii anunță că individul cumpăra substanțe interzise, preponderent hașiș, din Spania, cu 750 de euro per kg și îl vindea în Rusia, de trei ori mai scump. Pentru ca să ajungă la destinație, drogurile erau transportate prin Republica Moldova. Suspectul a fost extrădat după o solicitare a Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale către Biroul Interpol din Paris, în baza probelor acumulate.

PCCOCS DESPRE MOLDOVEANUL EXTRĂDAT: "Bărbatul le punea la dispoziție celorlalți membri ai grupului automobile dotate cu ascunzișuri pentru transportarea drogurilor. Profitul ilicit obținut de către membrii grupului este estimat la peste 320 de mii de euro."

Potrivit procurorilor, grupul era format din zece membri. Șapte au fost trimiși în judecată, iar trei sunt în stadiul de urmărire penală. Investigațiile continuă.

Opinia ta contează. Comentează!