Jurnalul orei 15, 4 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 4 septembrie 2023, 15:30 | 448

Prezentat de Vasile Luchianu

Compania internațională de audit care a verificat creanțele Moldovagaz față de Gazprom nu a identificat așa-zisa datorie de 800 de milioane de dolari, invocată de gigantul rus. Anunțul a fost făcut de președintele Maia Sandu, care a precizat că Guvernul de la Chişinău va face curând o declaraţie oficială cu privire la constatările auditului efectuat de experții străini.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunţat azi că şi-a prezentat demisia. Se întâmplă după ce ieri, președintele Volodimir Zelenski a declarat că va cere demisia lui Reznikov şi înlocuirea acestuia cu Rustem Umerov, şeful Fondului Proprietăţii de Stat. Potrivit Reuters, Zelenski pregăteşte scena pentru cea mai mare restructurare a instituţiei de apărare a Ucrainei în timpul războiului lansat de Rusia în februarie 2022.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actualul președinte Maia Sandu ar obține cel mai mare număr de voturi, iar Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula cele mai multe mandate în cazul unui scrutin parlamentar. Sunt rezultatele sondajului „Barometrul Opiniei Publice”, prezentat astăzi de Institutul de Politici Publice. Studiul arată că cele mai mari îngrijorări ale cetățenilor sunt legate de prețurile mari și de sărăcie. Șase din zece moldoveni se plâng că au venituri, care nu le asigură un trai decent.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie