Franţa, Germania și Marea Britanie impun măsuri după o creştere semnificativă a cazurilor
Externe 16 octombrie 2020, 17:32 | 651

Restricţiile anti COVID-19 în marile capitale europene continuă. Londra trece de la un nivel „mediu” la unul „ridicat” de alertă, începând de sâmbătă. Oamenilor li se va limita cercul de persoane cu care intră în contact. Parisul dă „stingerea” pe timpul nopţii, iar Berlinul anunță o „creştere exponenţială” a cazurilor de coronavirus în Germania.

Numărul cazurilor de coronavirus creşte, iar ţările anunţă, rând pe rând, restricţii menite să combată într-o măsură cât mai mare efectele negative ale epidemiei de COVID-19. Guvernul francez a aprobat reinstituirea stării de urgenţă. Franţa a raportat joi alte peste 30 de mii infectări. Potrivit noilor date, rata pozitivităţii se ridică acum la 12,6 la sută.

Londra trece de la un nivel „mediu” la unul „ridicat” de alertă, începând de sâmbătă dimineaţă. Oamenilor li se va limita cercul de persoane cu care intră în contact, după ce capitala a atins un nivel maxim de infectare. Rata infectărilor a ajuns în Londra la 100 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Cancelarul german Angela Merkel a apelat, de asemenea, la restricţii mai stricte în focarele COVID-19, declarând că se simte „neliniştită” în legătură cu „creşterea exponenţială” a cazurilor de coronavirus din ţară. Neașteptat, Italia a înregistrat peste 8.800 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei. De asemenea, numărul deceselor a explodat.

Italia a fost prima ţară din Europa lovită de pandemia de COVID-19 şi are al doilea cel mai mare număr de decese de pe continent, după Marea Britanie.

Opinia ta contează. Comentează!