În spitalele din Chișinău nu mai sunt paturi libere pentru bolnavii cu COVID
Social 2 octombrie 2020, 20:17 | 4560

Semanal de alarma din partea autorităților! În spitalele din Chișinău NU mai sunt paturi libere pentru bolnavii adulți cu COVID! Potrivit șefei Direcției sănătate a Primăriei, locuri de internare sunt doar pentru copii. Suprasolicitarea spitalelor a apărut în ultimele trei zile, când au fost înregistrate peste o mie de infectări în 24 de ore.

TATIANA BUCEARSCHI, șefa Direcției Sănătate a primăriei Chișinău: "Deci, paturile pentru adulți toate sunt ocupate, avem paturi pentru copii.Pentru adulți nu mai sunt paturi, acum căutăm posibilitatea de a mai găsi paturi în spitalele municipale sau de a activa alte secții."

Faptul că în Chișinău nu mai sunt locuri disponibile pentru bolnavii adulți este confirmat și de către consilierul pe comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat. Potrivit ei, în alte localități situația ar fi mai favorabilă.

CRISTINA STRATULAT, consiliera pe comunicare a Ministerului Sănătății: "Din informația prezentată dimineață la Punctul Focal de persoana responsabilă de direcția spitalicească a spus că în țară sunt locuri.- Deci, situația este mai gravă în Chișinău, în municipiu? - Da, pentru că în Chișinău e supraaglomerare de cazuri."

Potrivit autorităților, în următoarele zile urmează să fie activate alte secții și alte spitale din Chișinău pentru bolnavii de COVID. Până vineri, în Republica Moldova au fost confirmate peste 54 de mii de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, aproape 24 de mii sunt în Chișinău. Tot aici s-au înregistrat și cele mai multe decese - aproape 500.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie