Actul de constatare emis în decembrie trecut pe numele președintelui CC, Domnica Manole, a fost anulat
Justiţie 25 iulie 2022, 15:36 | 974

Autoritatea Naţională de Integritate a anulat un document emis pe 31 decembrie 2021 pe numele președintelui Curții Constituționale, Domnica Manole. Decizia din acel act a inspectorului de integritate, care a constatat o încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese, a fost declarată ilegală.

AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE: "ANI își exprimă regretul și îngrijorarea față de modul, în care s-a acționat atunci când a fost emis un asemenea act de constatare. Concluzia periclitează grav imaginea instituției și, implicit, a Inspectoratului de Integritate. Autoritatea Națională de Integritate a inițiat o procedură disciplinară în privința inspectorului de integritate, care a emis acest act de constatare."

Autoritatea Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către președintele Curții Constituționale, când Domnica Manole a participat, pe 27 aprilie, în calitate de judecător al Înaltei Curți la examinarea subiectului privind revocarea mandatului său. Asta după ce, pe 23 aprilie, 53 de deputați ai coaliției PSRM-Șor au anulat hotărârea Parlamentului, prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională.

Opinia ta contează. Comentează!