Platon, audiat de Comisia de ancehtă
Economic 1 august 2019, 21:31 | 2456

Veaceslav Platon a fost audiat astăzi, în Penitenciarul nr. 13, de către membrii Comisiei parlamentare de anchetă a fraudei bancare. Timp de trei ore, Platon a oferit informații care nu au apărut până acum în presă, spun deputații. Este vorba de tranzacții care s-au făcut la cele trei bănci falimentate. Documentele confirmative i-au fost aduse lui Platon de către avocații săi.

Platon s-a referit și la atribuirea lui, de către procurori, a companiei ”Zenit”, prin care a trecut cel mai mare flux de bani și care este înregistrată la aceeași adresă cu alte 12 companii de-ale lui Ilan Șor. Doar că, spune afaceristul, firma sa este alta, numită ”Zenit” cu numărul 13.

Următoarea audiere a lui Platon este programată pentru zilele de 13 și 14 august. Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie, fraude în proporții deosebit de mari în sistemul bancar și spălare de bani. Potrivit procurorilor, Platon ar fi controlat Moldinconbank și MoldovaAgroidbank, companiile de asigurări Moldasig, Asito și Alliance Insurance Group. Platon se declară nevinovat și spune că nu era beneficiarul sau proprietarul acestor societăți, ci a reprezentat doar interesele investitorilor și le-a gestionat activele. 

Opinia ta contează. Comentează!