Doi deputați ai fracțiunii BCS, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, au fost excluși din grupul parlamentar
Politic 25 mai 2023, 19:41 | 437

Doi deputați ai fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, au fost excluși din grupul parlamentar. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința Parlamentului de vicepreșdintele fracțiunii BCS, Grigore Novac. Se întâmplă după ce Bolea și Suhodolski au zburat în dimineața de 17 mai în Israel, unde s-au întâlnit cu Ilan Șor. Subiectul a stârnit replici acide din partea deputaților puterii.

GRIGORE NOVAC, deputat BCS: "S-a propus modificarea componenței numiri și nominale a fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor prin excluderea deputaților Bolea Vasile și Suhodolski Alexandr din cadrul fracțiunii."

EUGENIU SINCHEVICI, deputat PAS: "Din păcate, din nou asistăm la încă o zi neagră în istoria Parlamentului Republicii Moldova. Încă doi deputați s-au vândut ca la piața centrală. Aceasta nu ne face deloc bine, potrivit sondajelor. Parlamentul nu este instituția în care oamenii au cea mai multă încredere și astfel de acțiuni doar scad încrederea cetățenilor."

Întrebat dacă acțiunile lui Ilan Șor privind traseismul deputaților sunt condamnabile, socialistul Vlad Batrâncea a spus că în ultimul an PSRM ar fi fost ținta unor atacuri atât ale guvernării, cât și ale așa-zisei opoziții reprezentată de Partidul Șor.

VLAD BATRÂNCEA, deputat BCS: "Mai fac o dată apel la deputații din majoritatea parlamentară să subsemnați inițiativa privind modificarea Constituției și odată și pentru totdeauna în istoria Republicii Moldova să interzicem trădarea partidelor parlamentare și traseismul politic."

Bolea și Suhodolski au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere”, la fel ca alți doi foști membri ai PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Anterior, Vasile Bolea a declarat că nu va renunța la mandatul de deputat, așa cum a cerut Comitetul Executiv al PSRM.

Opinia ta contează. Comentează!