Jurnalul Sportiv, 28 Noiembrie
Sport 28 noiembrie 2022, 22:44 | 558

Fostele campioane mondiale, Spania și Germania, au oferit "calitate pe centimetru pătrat" la Cupa Mondială 2022, într-o adevărată finală care s-a disputat în faza a doua a grupelor. A fost 1-1, după o partidă în cu o bară, un gol anulat și alte ocazii uriașe. A fost a cincea întâlnire dintre cele două super puteri la Cupa Mondială. Nemții au două victorii, iar Spania, una singură. A fost primul punct al Germaniei la acest mondial. Ca echipa lui Hansi Flick să ajungă în faza eliminatorie trebuie ca Germania să bată pe Costa Rica, iar Spania să învingă Japonia.

Neymar a ieșit accidentat de pe teren în meciul câștigat de Brazilia cu Serbia, scor 2-0, din cadrul primei etape a Grupei G de la Cupa Mondială din Qatar. Superstarul lui PSG a suferit o lovitură puternică la glezna piciorului drept, care i-a rămas umflată chiar și la 48 de ore distanță, așa cum a arătat chiar fotbalistul printr-o postare pe Instagram. Coechipierul său, Marquinhos, a dezvăluit că brazilianul se sacrifică în această perioadă pentru a accelera procesul de recuperare, chiar dacă asta presupune să nu stea la hotel, alături de restul lotului. "Doarme în salonul de fizioterapie, este acolo 24 de ore din 24. Asta arată cât de mult vrea să revină alături de noi. Nu știm când se va întâmpla, dar sperăm să îl avem cât mai curând, într-o stare bună atât fizic, cât și psihic. Îl văd foarte încrezător în privința revenirii. Este foarte concentrat pe acest lucru", a spus Marquinhos.

Lionel Messi a egalat recordul lui Diego Maradona la numărul de meciuri la Cupa Mondială. În partida cu Mexic, din faza a doua a grupelor competiției din Qatar, starul argentinian a bifat a 21-a prezență la un turneu final de Cupă Mondială. Messi poate să îl și depășească pe marele Diego dacă va juca în ultima partidă din faza grupelor, cea cu Polonia. Lionel Messi se află la a cincea Cupă Mondială din carieră. În primele 20 de meciuri disputate la Cupa Mondială, Messi a marcat 7 goluri și a dat 5 pase decisive. Deținătorul recordului absolut la numărul de partide jucate la Cupa Mondială este germanul Lothar Matthaus, cu 25 de meciuri. Messi îl poate depăși pe Matthaus dacă Argentina va juca finala de la Cupa Mondială 2022.

Alphonso Davies a fost titular pentru Canada la Cupa Mondială din Qatar atât în meciul cu Belgia, scor 1-0, cât și în cel contra Croației, din cadrul Grupei F. Deși îi merge foarte bine la Bayern, acolo unde este titular incontestabil, fundașul stânga ar putea schimba echipa în iarnă, întrucât Real Madrid este interesată de serviciile sale. Potrivit presei spaniole, Davies este unul dintre jucătorii urmăriți de campioana Spaniei la turneul final. Trupa lui Carlo Ancelotti este interesată de Davies deoarece nu este mulțumită pe deplin de actualul titular din banda stângă, Ferland Mendy. Staff-ul tehnic al "albilor" consideră că francezul este foarte solid în apărare, însă nu oferă suficient de multe lucruri în atac.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie