Igor Dodon nu s-a prezentat în fața instanței, invocând motive de sănătate
Politic 6 martie 2023, 19:44 | 976

O nouă ședință în dosarul numit ”punga neagră”, programată pentru astăzi la Curtea Supremă de Justiție, a fost amânată. Inculpatul Igor Dodon și doi dintre cei trei avocați ai săi, au invocat motive de sănătate. Procurorul Petru Iarmaliuc este de părere că se încearcă tergiversarea intenționată a dosarului. Astăzi urma să fie văzută o înregistrare video de 47 de minute.

Apărarea a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Dodon, care ar fi suspectat cu COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical. Menționăm că o zi mai devreme, duminică, 5 martie, Igor Dodon și familia sa au mers la Mănăstirea Curchi.

PETRU BALAN, avocat: "Nu este nimic deosebit. E doar o chestiune legată de sănătatea a doi avocați și a inculpatului. Se simt rău. Știți cum este? - E răceală? - Noi nu știm. E răceală suspect de Covid. Vom afla rezultatele testului în această seară, în privința lui Igor Dodon."

Procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, crede că astfel se încearcă tergiversarea intenționată a dosarului.

PETRU IARMALIUC, procuror anticorupție: "Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți. Noi am solicitat că în cazul în care instanța va admite această cerere, la următoarea ședință să-i oblige atât pe inculpat, cât și pe avocați, să prezinte documentele medicale în original pentru a confirma această imposibilitatea."

Igor Dodon este învinuit de finanțarea partidului de către o organizație criminală, îmbogățire ilicită, trădare de patrie și corupere pasivă. El a fost reținut pe 24 mai trecut, după o serie de percheziții efectuate la el acasă de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!