Jurnalul orei 17, 15 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 15 noiembrie 2021, 18:31 | 1395

Prezentat de Vasile Luchianu

Transportatorii amenință cu proteste! Se întâmplă după ce acum o lună, ei au solicitat majorarea tarifelor la călătoriile cu transportul de pasageri, dar nu este încă o decizie finală. ”Nu poate fi vorba despre niciun fel de majorare, deocamdată”, a replicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Legislația actuală nu-i permite Centrului Național Anticorupție să-i pedepsească pe cei bănuiți de licitații frauduloase. Asta au declarat ofițerii CNA, care au fost audiați astăzi la comisiile parlamentare Securitate națională și cea Juridică. Potrivit ofițerilor, este nevoie de înăsprit legislația și la capitolul securizarea procesului, pentru a nu avea loc scurgeri de informații.

Autoritățile municipale vor să extindă numărul de străzi, pe care să fie marcate benzi speciale pentru transportul public, chiar dacă unii șoferi sunt nemulțumiți. Aceștia spun că au probleme când ajung pe străzile Pușkin sau Bănulescu-Bodoni și, în cel mai recent caz, pe strada Ion Creangă. Primăria le recomandă tuturor să-și lase mașinile acasă și să urce în troleibuz sau autobuz.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie