Jurnalul orei 15, 4 Iunie
Jurnalul orei 15:00 4 iunie 2021, 17:09 | 1067

Prezentat de Eugenia Apostu

Cinci gardieni au fost condamnați la închisoare cu executare, iar alți opt la închisoare cu suspendare în dosarul lui Andrei Brăguța. Tânărul de 31 de ani a murit pe 26 august, 2017 în penitenciar, după ce a fost bătut. Cei 13 gardieni sunt acuzați de tratament inuman și degradant aplicat în raport cu Brăguța. Deciziile au fost pronunțate astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani. Toate sentințele sunt cu drept de atac la Curtea de Apel. Inculpații sunt nemulțumiți de sentințe și spun că „s-a făcut o nedreptate”.

De la începutul acestui an, 22 de oameni s-au înecat în bazinele acvatice din țară. Dintre aceștia, 4 sunt copii. Sunt datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Scăldatul devine periculos, în special, vara. În acest context, salvatorii au lansat o campanie de prevenire a înecurilor în perioada estivală. Aceștia atenționează că scăldatul în locuri neautorizate este periculos, iar minorii trebuie supravegheați când se află în preajma bazinelor acvatice.

Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta în această dimineață. Nu de agenții de patrulare, dar de...copii. Picii, însoțiți de polițiști, le-au recitat conducătorilor auto poezii și i-au rugat să fie mai prudenți în trafic. Evenimentul este menit să sensibilizeze automobiliștii mai ales în perioada vacanței mari a copiilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie