Procurorii i-au înaintat lui Igor Dodon demersul privind prelungirea mandatului de arest preventiv
Justiţie 15 iulie 2022, 18:06 | 967

Igor Dodon a fost chemat din nou la Procuratura Anticorupție, unde i-a fost prezentat demersul privind prelungirea mandatului de arestare preventivă. La procuratură, Dodon a fost huiduit de către un cetățean. Fostul președinte i-a răspuns omului în același mod, în timp ce făcea declarații în fața presei.

Igor Dodon a fost chemat la Procuratura în aceeași zi în care mama sa, Galina Dodon, urma să explice proveniența banilor depistați în cadrul perchezițiilor la ea acasă, în satul Sadova, raionul Călărași. Femeia nu s-a prezentat la audieri, pentru că s-ar fi îmbolnăvit și urmează să fie stabilită o altă dată pentru discuții. Dodon spune ca audierea mamei sale la CNA ar fi inițiată pentru a face o presiune psihologica asupra lui.

IGOR DODON, ex-președinte al Republicii Moldova: "Eu v-am spus încă în luna mai că cel mai probabil o să fie o telenovela întreagă. În luna mai, ei au făcut percheziții la mama mea. Au vorbit pe tema asta și acuma în ce zi ei au făcut declarația asta? În ziua, când Moldovagaz a cerut tariful de 29 de lei. Adică, au vrut sa acopere știrea ceea cu știrea cu mama mea. Eu încă o dată o întreb pe Maia Sandu, pe procurorii aceștia, pe Bulat, care duce toata chestia asta la control și dau indicații, pe Viorel Morari: Ei mamă au? Cu ce ocazie vă legați de părinți? Aveți ce aveți cu mine."

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai, pentru 72 de ore. Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Fostul președinte este bănuit de corupere pasiva, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală.

Opinia ta contează. Comentează!