Filip: PD-ul trebuie să ia o decizie
Politic 25 februarie 2020, 20:28 | 1722

Șeful PD, Pavel Filip, susține că formațiunea pe care o conduce nu mai poate să rămână în situația în care se află astăzi și are două căi: fie intră la guvernare, fie pleacă în opoziție. Pentru prima oară, Filip vorbește deschis despre „ofertele”, pe care ar putea să i le facă Partidul Socialiștilor. „Astăzi nu vorbim despre acest lucru, asemenea întrebări nu sunt pe ordinea de zi a fracțiunii”, a reacționat deputatul PSRM Vasile Bolea.

Am încercat să obținem un comentariu de la fruntașii PSRM. La telefon ne-a răspuns secretarul fracțiunii parlamentare a partidului, Vasile Bolea. L-am întrebat dacă reprezentanții PD-ului ar putea să obțină anumite ministere în Guvernul Chicu.

Analistul politic Victor Ciobanu este de părere că o alianță deschisă cu PSRM na va avantaja PD-ul, dar de acest lucru ar fi interesat un grup majoritar din formațiunea lui Pavel Filip.

Potrivit lui Victor Ciobanu, în actuala conjunctură politică, orice opțiune pentru PD este una proastă, indiferent că va intra oficial la guvernare sau că va rămâne în afara actului guvernării. 

Opinia ta contează. Comentează!