Pe 5 ianuarie, temperatura maximă a aerului a atins +17,4 grade Celsius la stația din Tiraspol
Meteo 6 ianuarie 2022, 20:09 | 813

Un nou record termic a fost înregistrat miercuri în Republica Moldova. Temperatura maximă a aerului a atins +17,4 grade Celsius la stația meteorologică din Tiraspol. Este pentru prima dată în toată perioada de observații a Serviciului Hidrometeorologic de Stat când, în ianuarie, se înregistrează valori termice atât de înalte ale aerului.

COMUNICATUL SERVICIULUI HODROMETEOROLOGIC DE STAT: "Serviciul Hidrometeorologic de Stat vă informează despre noul record termic pentru luna ianuarie. Pe 5 ianuarie 2022, temperatura maximă a aerului a atins, pe teritoriul republicii, +17,4ºС (Stația meteorologică Tiraspol). Se întâmplă pentru prima dată din toată perioada de observații, depășind cu 1,4ºС recordul precedent din 2007 (Stația meteorologică Bravicea și Dubăsari)."

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, valorile termice înalte de la începutul lunii ianuarie sunt generate de mase de aer cald, care vin dinspre Africa de Nord. Aceste temperaturi sunt cu 15-16 grade mai ridicate față de normalul termic al perioadei, care ar trebui să varieze între +1 și +2 grade Celsius. În următoarele șapte zile, temperatura aerului va coborî. Valorile termice nocturne se vor situa între -5 și 0 grade, iar pe parcursul zilei se vor înregistra de la -1 până la 5 grade Celsius. În perioada 8-13 ianuarie, se așteaptă precipitații sub formă de burniță și ninsoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie