Jurnalul orei 15, 14 Martie
Jurnalul orei 15:00 14 martie 2022, 17:28 | 1201

Prezentat de Vasile Luchianu

Serviciul de Informații și Securitate a emis o alertă de securitate în contextul intensificării atacurilor de tip phishing care au ca ținte conturile de poștă electronică ale autorităților publice.

Graba unor cetățeni de a-și converti economiile în valută a adus băncilor și caselor de schimb valutar un supraprofit de 30 de milioane de lei, în ultimele trei săptămâni. Despre acest lucru vorbește expertul economic Veaceslav Ioniță, potrivit căruia, deciziile cetățenilor, bazate pe panică, nu au un raționament economic. Ioniță afirmă că Banca Națională are suficiente rezerve valutare pentru a interveni pe piață în caz de necesitate.

A patra rundă de negocieri ruso-ucrainene a început astăzi, aproape de ora amiezii, în format video. Comunicarea între cele două părţi este dură, dar continuă, a precizat negociatorul ucrainean Mihail Podoliak, consilier al preşedintelui Zelenski. Kievul insistă pe o întrevedere între președinții celor două țări beligerante. Este dificil, dar necesar, afirmă Vladimir Zelenski.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie